Visum Turkije

Turkije staat al jaren hoog aan de lijst van populaire vakantiebestemmingen. Miljoenen toeristen kiezen jaarlijks voor een vakantie aan de Turkse Riviera of bezoeken prachtige steden als Istanbul voor een citytrip. Waar veel mensen echter niet aan denken, is dat er een visum nodig is om Turkije binnen te komen. Het aanvragen van een visum kan op verschillende manieren gebeuren, maar om het de consument zo makkelijk mogelijk te maken, kunt u deze bij ons aanvragen en gemakkelijk via iDeal betalen. Geen gedoe met creditcards meer en binnen de kortste keren geregeld.

Veel vakantiegangers denken er niet eens aan dat een visum nodig zou zijn voor een vakantie naar Turkije. Vaak wordt gedacht dat we alleen een visum nodig hebben voor bezoeken naar verre tropische oorden. Echter, om Turkije binnen gelaten te worden is de beschikking over een visum verplicht. Het visum kan op verschillende manieren worden aangevraagd:
-Een e-visum kan worden aangevraagd via internet. De aanvraag neemt maar enkele minuten in beslag en na goedkeuring wordt het visum per email of post verstuurd. Het visum blijft 180 dagen geldig maar hiermee mag je maximaal 90 dagen in Turkije verblijven.
-Ook is het mogelijk een visum aan te vragen op de Turkse luchthaven. Dit is vaak duurder dan wanneer je vooraf je visum al geregeld hebt. Ook kan dit vaak langer duurder in verband met de lange wachtrijen voor het aanvragen van een visum door alle toeristen die dit nog moeten doen. Iets waar je na urenlange reis vaak niet op zit te wachten.

Daarnaast is het in beide bovenstaande gevallen alleen mogelijk met creditcard te betalen. Iets om rekening mee te houden aangezien niet iedereen over een creditcard beschikt.

Naast het aanvragen van een visum voor Turkije is het ook mogelijk om een visumsticker aan te vragen. Deze kan ook worden gekocht bij aankomst aan de Turkse grens en kan alleen gepast worden betaald. Een visumsticker is voornamelijk handig voor mensen die van plan zijn meerdere keren naar Turkije te reizen, het is met een visumsticker namelijk mogelijk om meerdere keren naar Turkije te reizen binnen een periode van 180 dagen. Ook met een visumsticker is de maximale verblijfsduur 90 dagen.

Bij het aanvragen van een Turks visum is de beschikking over een paspoort of een Nederlandse identiteitskaart is vereist. Het document moet ten minste 6 maanden geldig zijn bij aankomst in Turkije. Kinderen dienen een eigen reisdocument te hebben, het is sinds enkele jaren niet meer geldig als kinderen in het paspoort van hun ouder(s) zijn opgenomen.

Bent u van plan binnenkort naar Turkije te reizen of heeft u een reisje naar Turkije op de planning staan? Voorkom alle onnodige rompslomp en laat ons het werk voor u doen. Wij regelen uw visumaanvraag en u bepaalt eenvoudig via iDeal. Dit bespaart u stress, tijd en geld; want dat is natuurlijk wel het laatste waar u op zit te wachten op weg naar uw vakantiebestemming.

Comments are closed.