Finike

Finike vakantie

Finike is nog amper ontdekt door de toeristen. Deze plaats is gelegen aan een prachtige baai, waar het genieten is op het strand. Een nimmer aflatende zachte zeewind zorgt voor een natuurlijke verkoeling. Met zijn 10.000 inwoners is Finike een klein stadje maar beschikt over één van de best uitgeruste jachthavens van Turkije. Het symbool van de stad is de sinaasappel en dit wordt met trots uitgedragen. In de verre omgeving treft u een zee van citrusplantages aan. Zeker wanneer de gaarden in bloei staan is dit een schitterend gezicht en worden de bezoekers getrakteerd op de heerlijkste geuren.

Behalve de sinaasappel is Finike ook zeer bekend om haar marmer productie, marmer dat onder andere naar Italië wordt uitgevoerd.

Een klein authentiek centrum, geen druk uitgaansleven, rust en het echte Turkije staat u te wachten. U kunt heerlijk rustig in het centrum wandelen zonder aangesproken te worden door overijverige verkopers. Deze bestemming is ideaal als uitgangspunt voor vele excursies naar oudheidkundige plaatsen in de directe omgeving.

De zee loopt langzaam af waardoor deze erg aantrekkelijk is voor jonge kinderen. Bovendien ideaal om bijvoorbeeld windsurfen te leren.

Comments are closed.