Vergeet je spullen niet bij de zomervakantie

Vergeten vakantieartikelen

Elk jaar voor de zomer is het weer zover, jezelf klaarmaken voor de zomervakantie. Je hotel is geboekt, vliegtickets zijn besteld maar de grootste klus komt nog. Je moet nog beslissen wat je allemaal mee gaat nemen en de koffers inpakken.

Meest vergeten spullen voor op vakantie

Om je goed voor te bereiden voor de zomer is het niet alleen een kwestie van wat je mee wilt nemen maar ook wat je nodig hebt. Dit laatste zorg voor de meeste verrassingen wanneer je eenmaal op je bestemming bent gearriveerd.

De meeste voorkomende vergeten spullen top 5 om in te pakken zijn:

  1. opladers
  2. zwemspullen
  3. tandenborstel
  4. zonnebril
  5. fototoestel

Omdat veel bedrijven en hotels op de bestemmingen weten dat dit de meest vergeten spullen zijn die men mee hoort te nemen op vakantie is hier een aardige business op gebaseerd. Veel winkels en hotels weten de prijs dan aardig op te krikken omdat je toch die spullen nodig hebt. Om die reden alleen al is het belangrijk om je goed voor te bereiden op het inpakken van je spullen voordat je op reis gaat.

Afhankelijk van het soort vakantie en de bestemming en seizoen kun je een lijstje maken van wat je nodig hebt en wat je mee wilt nemen op vakantie. Om je een paar voorbeelden te geven kun je letten op de volgende items per type vakantie die wel eens vergeten worden:

Altijd meenemenZon & strandWintersportKamperen
opladerszonnebrandcrèmesskikledinggenoeg haringen
toiletartikelenzwemkledingthermo ondergoedonderzeil voor de tent
fototoestellenleuk bedrukte strandballenlippenbalsemextra fiberglas tentstokken
paspoortensnorkels of duikbrillenskibrillenvoldoende gastankjes
EHBO kitskoelboxenzonnebrillenimpregneer sprays

Belangrijke vakantie items

Nu waren dit nog maar een paar voorbeelden van vakantieartikelen om mee te nemen. Deze kun je altijd nog op de vakantiebestemming krijgen. Maar daarnaast zijn er veel belangrijkere zaken die ook wel eens vergeten woorden, dingen die de vakantie helemaal in puin kan laten vallen.

Top 5 van de belangrijkste vergeten spullen op vakantie:

  1. paspoort
  2. vliegtickets
  3. reisverzekering
  4. annuleringsverzekering
  5. medicijnen paspoort

Met deze spullen vergeten kan de vakantie bijna niet doorgaan, maar niet getreurd, er zijn altijd goede oplossingen hiervoor.

Veel van deze items zijn op informatie gebaseerd en simpel digitaal te maken. Dus mocht je deze spullen (op je paspoort na) zijn vergeten, zorg er dan in ieder geval voor dat je deze digitaal hebt. Via je smartphone kun je deze informatie gemakkelijk ophalen.

Vliegtickets boeken gaat over het algemeen online en zo ook de bevestiging, in je e-mail inbox kun je via je mobiel de vliegticket code ophalen en op het vliegveld zelf de tickets uitprinten op een terminal.

Dus om goed voorbereid op vakantie te gaan maak je een lijst van wat je mee wilt nemen en wat je nodig hebt. Zorg er daarnaast ook voor om alle belangrijke informatie digitaal te hebben zodat deze direct voorhanden is wat je makkelijk met de smartphone kan ophalen. Is dat allemaal gedaan dan kun je op vakantie en genieten van de zon! (of de sneeuw).

Comments are closed.