Mallorca het vakantieparadijs

Het grootste eiland van de Balearen is Mallorca en is een ideale plek om een heerlijke zon-, zee- en strand vakantie te houden. Mallorca ligt naast Spanje in de Middellandse Zee en ligt in het midden tussen de eilanden Ibiza, Menorca, Formentera en Cabrera. De hoofdstad van Mallorca is Palma de Mallorca en is ook de grootste stad van het eiland.

Geschiedenis van Mallorca
Mallorca kent een hele grote geschiedenis. Rond 123 voor Christus veroverden de Romeinen de Balearen, doordat de romeinen de macht hadden over het eiland kwamen er twee belangrijke handelssteden, Palma de Mallorca en Pollentia. De romeinen hebben er ook voor gezorgd dat alle eilanden bij elkaar hoorden, Balearen. Er werden nieuwe steden gebouwd en de romeinen legden ook wegen en bruggen aan.

Een hele tijd later is het de Moren gelukt om Mallorca te veroveren, de morgen waren ongeveer 3 eeuwen aan de macht. De Balearen hebben hier geen last van gehad, zij konden gewoon hun gang gaan. Mallorca werd in 1229 veroverd door de koning van Aragon en Catalonië, en in 1267 gaf hij Mallorca aan zijn zonen. In 1479 werden de Balearen een provincie van Spanje. In 1983 kregen de Balearen een eigen regering en parlement en kreeg het een autonome status.

Bezienswaardigheden in Mallorca
Mallorca is meer dan alleen zee en strand, op dit eiland vindt je veel bijzondere bezienswaardigheden. Het Palma aquarium is een enorm groot aquarium wat al vaker is uitgeroepen tot de populairste attractie van het eiland. Het aquarium is verdeeld in verschillende soorten zeeën, zoals de Middellandse Zee en verschillende tropische zeeën.

De Cuevas del Drach die ook wel de Drakengrot wordt genoemd vindt je bij de plaatst Porto Cristo. In deze plaats vindt je nog veel meer andere grotten die eeuwen geleden zijn ontstaan. Tegenwoordig is de Drakengrot één van de mooiste bezienswaardigheden van Mallorca. Naast deze bezienswaardigheden kun je ook hele mooie vakantiehuizen huren op Mallorca.
Zo zijn er nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden in Mallorca te vinden, zoals het dolfinarium Marinaland Mallorca, de voormalige Romeinse stad Pollentia, de burcht van Capdepera en ga zo maar door. Er zijn veel oude gebouwen, kloosters en grotten te vinden op het eiland die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

mallorca

 

Comments are closed.