Macedonië vakantie

Macedonië is al jaren bekend door de stad Ohrid. In de stad Ohrid is veel Byzantijnse kunst terug te vinden en de kerken en kloosters zijn versierd met iconen en eeuwenoude fresco’s. Macedonië is geen land van een zon, zee en strandvakantie, maar van de cultuur en natuur. In heel Macedonië zijn ongeveer rond de duizend kerken en kloosters gebouwd en in de stad Ohrid is voor elke dag van het jaar een kerk of klooster gebouwd. In Ohrid staan dus 365 kerken en sommige van deze kerken staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Macedonië wordt omringd door landen als Albanië, Griekenland, Bulgarije en Servië en heeft een bergachtig landschap. Macedonië heeft dan wel geen prachtige zandstranden aan zee maar het heeft wel twee grote meren die ondergronds met elkaar zijn verbonden. De twee meren waar we het over hebben zijn het Prespameer en het meer van Ohrid. Een Macedonie vakantie is anders dan wanneer andere populaire vakantielanden aangedaan worden, hier wordt er genoten van de vele culturele bezienswaardigheden en het natuurlijke schoon van het land.

De hoofdstad van Macedonië is Skopje en deze stad is in het jaar 1963 voor meer dan 80 procent verwoest door een aardbeving. Deze stad heeft veel bezienswaardigheden, maar de toeristen zullen deze bezienswaardigheden niet snel herkennen door de aardbeving. De stenenbrug in Skopje is een bezienswaardigheid die nog wel intact is gebleven. De stenenbrug is over de rivier de Vardar gebouwd in de 15e eeuw. Een vakantie naar Macedonië is niet waar de meeste mensen meteen aan denken, maar het is wel een aanrader om de bezienswaardigheden in dit mooie land te bewonderen.

Comments are closed.